Bolero Aardbeien Kwarktaart
- Enviado el
- 0
Aardbeien kwarktaart met Bastogne bodem... loopt het water je al in de mond? Bij ons wel! Dit is dan ook zeker een recept wat wij graag met jullie willen delen. Wil je liever een koolhydraatarme variant? Verwissel de Bastogne bodem dan voor de notenbodem!
1. 250 gram Bastogne koeken of imitatie.
2. 90 gram roomboter.
1. Maal de koeken fijn in de keukenmachine.
2. Doe de koekkruimels in een kom.
3. Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de koekkruimels.
4. Schep alles goed door elkaar.
5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
6. Stort het koekkruimel mengsel in de springvorm, verdeel de kruimels over de bodem en druk ze aan met de bolle kant van een lepel.
7. Zet de bodem een uurtje in de koelkast.
1. 50 gram gemengde noten
2. 30 gram roomboter
3. theelepel vanille smaakstof
1. Maal de nootjes fijn in een keukenmachine.
2. Smelt de boter langzaam in een steelpan en voeg de fijngemalen noten toe.
3. Voeg eventueel wat vanille toe en zoetstof naar smaak, hoeft niet mag wel, proef het voor de zoetheid!
4. Bakpapier in vorm, even invetten (roomboter of bakspray), het mengsel met holle lepel er in drukken en dan in koelkast laten opstijven, zeker een half uur.
Ingrediënten kwarklaag:
1000 ml kwark
1 pakje gelatine (12 velletjes) (of 5 gram agar agar voor halal)
Zakje Bolero Aardbei van 9 gram (of kies een andere smaak)
500 ml slagroom
Eventueel 5 grote aardbeien voor de topping
1. Leg de gelatineblaadjes los van elkaar in koud water en laat het minimaal 5 minuten weken.
2. Terwijl de gelatine weekt doe je 150 ml slagroom in steelpan, eventueel wat vanille er doorheen, verwarmen maar niet koken.
3. Haal je de geweekte blaadjes gelatine uit het koude water, knijp deze uit en doe het bij het warme mengsel in de steelpan. Roer even door. Zet het vuur uit en laat het niet stollen.
4. Doe de kwark in een schaal met de Bolero Aardbei en roer goed door.
5. Klop de rest van de slagroom zo stijf mogelijk op.
6. Spatel de opgeklopte slagroom door de kwark.
7. Roer langzaam het gelatine slagroom mengsel er door. Even proeven of het zoet genoeg is en dan kan je het over de reeds hard geworden bodem heen gieten.
Laten het opstijven in de koelkast: minimaal 2 uur. Langer is altijd beter. Eventueel aftoppen met verse aardbeien en... eet smakelijk!!
Comentarios
Sé el primero en comentar...