Avocado Bosvruchten taartje
- Geplaatst op
- 0
Taart als lunch? Dat kan, met dit avocado bosvruchten taartje van Danny van Altena. Gezoet met Bolero Limonade, bedekt met verschillende bessen en er zit een halve avocado in verstopt ;)
Basis recept,
Avocado frambozen taartje:
Top laag:
- 1/2 avocado (70 gram)
- 125 gram griekse yoghurt 10%
- 30 ml slagroom
- 40 druppels white chocolate drops
- Bolero Bosvruchten, naar smaak
- 6 gram poeder gelatine, met 42 gram water
- Optioneel 50 gram frambozen.
Bodem:
- 30 gram amandelmeel.
- 20 gram roomboter
- 4 gram kokosmeel
- 10 gram bruine erythritol.
- Cookie dough drops
- Flinke snuf zout
- Mespuntje cacao.
Bereidingswijze bodem:
- Zet de gelatine klaar.
- Verwarm de roomboter in een pannetje, en voeg de overige ingrediënten toe.
- Doe in de mini springvorm (12 cm) en druk goed aan.
- Zet even in de vriezer, of bak in de airfryer voor 20 minuten op °C180, en laat afkoelen.
Bereidingswijze toplaag:
- Verwarm de slagroom met de gelatine in een pannetje, totdat de gelatine is gesmolten.
- Doe alle overige ingrediënten in een mix beker, en voeg het slagroom gelatine mengsel toe.
- Mix goed en haal de vorm met bodem uit de vriezer.
- Doe de toplaag erover.
- Eventueel de bessen erop.
- En zet in de koelkast totdat het opgestijfd is.
Eet smakelijk!
-----
Volg Danny op Instagram voor meer leuke recepten!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...