Avocado Tropical Taartje
- Geplaatst op
- 0
Dit Avocado Tropical Taartje is gemaakt door Danny van Alten en gezoet met Bolero Exotic. Een fris taartje, waar ook nog eens avocado in verstopt zit (die je niet proeft ;)) Dit recept is voor een klein taartje, maar je kunt de ingrediënten uiteraard ook verdubbelen voor een grotere taart!
Ingrediënten top laag:
- 1/2 avocado (70 gram)
- 100 gram griekse yoghurt 10%
- 30 ml slagroom
- Bolero Exotic - 1 stick
- 6 gram poeder gelatine, met 42 gram water.
- 50 gram tropical jam, met 2 gram gelatine en met 14 gram water.
Ingrediënten bodem:
- 30 gram amandelmeel
- 20 gram roomboter
- 4 gram kokosmeel
- 15 gram erythritol
- Flinke snuf zout
Bereidingswijze bodem:
- Zet de gelatine klaar.
- Verwarm de roomboter in een pannetje, en voeg de overige ingrediënten toe.
- Doe in de mini springvorm (12 cm) en druk goed aan.
- Zet even in de vriezer, of bak in de airfryer voor 20 minuten op °C180, en laat afkoelen.
Bereidingswijze toplaag:
- Verwarm de gelatine in een pannetje, totdat de gelatine is gesmolten.
- Doe alle overige ingrediënten in een mix beker, mix goed, en haal de vorm met bodem uit de vriezer.
- Laat opstijven.
- Verwarm de 2 gram gelatine met water en de jam, evenveel extra water, laat een klein beetje terug koelen, en giet het voorzichtig over het taartje.
- Zet opnieuw in de koelkast totdat het opgestijfd is.
Eet smakelijk!
---
Volg Danny op Instagram voor meer leuke recepten!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...