Avocado Tropical Taartje

  • Geplaatst op
  • 0
Avocado Tropical Taartje

Dit Avocado Tropical Taartje is gemaakt door Danny van Alten en gezoet met Bolero Exotic. Een fris taartje, waar ook nog eens avocado in verstopt zit (die je niet proeft ;)) Dit recept is voor een klein taartje, maar je kunt de ingrediënten uiteraard ook verdubbelen voor een grotere taart!


Ingrediënten top laag:

  1. 1/2 avocado (70 gram)
  2. 100 gram griekse yoghurt 10%
  3. 30 ml slagroom
  4. Bolero Exotic - 1 stick 
  5. 6 gram poeder gelatine, met 42 gram water.
  6. 50 gram tropical jam, met 2 gram gelatine en met 14 gram water.


Ingrediënten bodem:

  1. 30 gram amandelmeel
  2. 20 gram roomboter
  3. 4 gram kokosmeel
  4. 15 gram erythritol
  5. Flinke snuf zout



Bereidingswijze bodem:

  1. Zet de gelatine klaar.
  2. Verwarm de roomboter in een pannetje, en voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Doe in de mini springvorm (12 cm) en druk goed aan.
  4. Zet even in de vriezer, of bak in de airfryer voor 20 minuten op °C180, en laat afkoelen.


Bereidingswijze toplaag:

  1. Verwarm de gelatine in een pannetje, totdat de gelatine is gesmolten.
  2. Doe alle overige ingrediënten in een mix beker, mix goed, en haal de vorm met bodem uit de vriezer.
  3. Laat opstijven.
  4. Verwarm de 2 gram gelatine met water en de jam, evenveel extra water, laat een klein beetje terug koelen, en giet het voorzichtig over het taartje.
  5. Zet opnieuw in de koelkast totdat het opgestijfd is.


Eet smakelijk!

---

 

Volg Danny op Instagram voor meer leuke recepten!



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.