Ontbijt appeltaartje
- Geplaatst op
- 0
Bolero appeltaart
Begin je dag goed met dit heerlijke ont
bijt appeltaartje, gemaakt met onder andere Bolero Kaneel en Bolero Vanille!
Recept: Jerney
Wat heb je nodig:
- Bakblik 18 cm doorsnede
- Oven of airfryer
- Bakpapier
- Pannetje
- Wok
Voor de bodem:
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 6 eetlepels havermout
- 1 theelepel Bolero kaneel
- 2 theelepels koekkruiden
Voor de tussenlaag:
- 500 ml (lactosevrije) yoghurt of kwark
- 5 blaadjes gelatine
- 1 zakje Bolero vanille 9 gram
- Eetlepel citroensap
Voor de appel topping:
- 1 grote of 2 kleine appels
- 2 theelepels Bolero kaneel
- 10 gram kokosolie
- 2 gelatine blaadjes
- 1 eetlepel steviala of andere zoetstof
Bodem van de Bolero appeltaart
Verwarm de oven op 200 graden of airfryer op 165 graden voor.
Smelt op laag vuurtje de kokosolie met de honing. Als dit volledig gesmolten is haal je het van het vuur en doe de havermout erbij dit meng je goed door. Voeg de Bolero kaneel en de koekkruiden toe en roer het goed door elkaar.
Leg op de bodem van het bakblik bakpapier. Stort het havermoutmengsel in de bakvorm en maak het met een natte lepel egaal.
Bak het daarna in de oven in 15 minuten, of 10 minuten in de airfryer.
Laat de bodem als volgt goed afkoelen. Als de bodem goed is afgekoeld kan je aan de tussenlaag beginnen.
Tussenlaag
Leg de 3,5 blaadjes gelatine in koud water om te weken. Ongeveer 5 minuten.
Als ze zacht zijn kan je een pannetje op een laag vuurtje zetten met de citroensap en warm dit op. Als het goed warm is haal je het pannetje van de hittebron. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg deze aan je citroensap toe, roer dit met een garde goed door zodat het volledig oplost. Als dit is gebeurt voeg je langzaam de yoghurt toe en roer dit tegelijk goed met de garde door, zodat de gelatine niet gaat klonteren. Als de yoghurt goed is gemengd met de gelatine, voeg je het zakje Bolero Vanille toe en roer dit wederom goed door. Als dit klaar is giet je het mengsel op de afgekoelde bodem. Vergeet zeker niet even te proeven hoe lekker dit is...
Zet het een uur in de koelkast om even te laten rusten en op te stijven.
Appeltopping
Na een uurtje leg je de volgende 2 gelatine blaadjes in koud water om te weken. Ondertussen schil je de appel en snijd deze in kleine stukjes, meng de appeltjes in een kom met de Bolero kaneel en de stevia goed door elkaar en laat even intrekken.
Zet de wok op grootvuur en voeg de kokosolie toe. Zodra deze gesmolten is voeg je het appelmengsel toe. Wok dit even goed door en laat als volgt even pruttelen zodat de appeltjes wat zachter worden. Haal de wok van de hittebron en knijp de gelatine goed uit. Voeg deze aan de appeltjes toe en roer dit goed door elkaar. Laat even rusten zodat de ergste warmte eraf is.
Haal de Bolero appeltaart uit de koeling en schep voorzichtig het mengsel op de taart. Zet hem minimaal 4 uur in de koelkast en smullen maar!
Al lezend liep het water in mijn mond, yummie! Gefeliciteerd met je winst!