Suikervrije worteltaart

  • Geplaatst op
  • 0
Suikervrije worteltaart

Je zou het nooit zeggen wanneer je deze wortelcake proeft: er is geen suiker, bloem, olie of boter aan te pas gekomen. Toch is hij smeuïg, smaakvol en zacht en zeker de moeite waard om uit te proberen. 

Je zou het nooit zeggen wanneer je deze wortelcake proeft: er is geen suiker, bloem, olie of boter aan te pas gekomen. Toch is hij smeuïg, smaakvol en zacht en zeker de moeite waard om uit te proberen. 

 

Ingrediënten:

Cake beslag
  • 275 g wortel   
  • 125 g (medjoul) dadels (of meer, als je van zoeter houdt)
  • 40 g honing 
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 75 g walnoten
  • 160 g havermout
  • 10 g bakpoeder
Roomkaas topping


Optioneel: walnoten voor de garnering

Bereidingswijze:
  • Maal de walnoten fijn. Maal de havermout fijn.
  • Schil en snijd de wortels. Ontpit de dadels.
  • Giet wat water in een steelpan en breng dit aan de kook. Wanneer het water begint te borrelen, voeg je de wortels toe. Als je met een satéprikker in de wortels kunt prikken zijn ze klaar. Laat het water uitlekken.
  • Doe de wortels in een keukenmachine samen met de dadels, honing en melk. Mix tot een gladde massa.
  • Breek de eieren boven een kom en mix deze luchtig voor 2 minuten. Voeg het wortel-mengsel toe en mix samen. Voeg de kaneel en walnoten toe. Mix goed. Voeg als laatst de havermout en bakpoeder toe. Mix tot een glad beslag.
  • Doe het beslag in een bakpapier beklede bakvorm.
  • Leg de wortelcake in een voorverwarmde oven op 160℃ voor zo’n 25-30 minuten. De cake is gaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen.
  • Meng de roomkaas met de Bolero Vanille en de kaneel. 
  • We raden aan om de roomkaas per punt op de taart te smeren in plaats van alles in één keer te gebruiken. Zo blijft hij het lekkerst.

Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.